Chokladfrossa med bra och mer näringsämnen
Inspiration från Leila och hennes recept, jag testade receptet i en variant av originalreceptet och det är verkligen supergott, ni måste testa! Ett stort plus är att de innehåller bra näringsämnen och bra fetter.
Jag kallar dom:
Små chokladrutor med topping
3 dl mandelmjöl
0.5 tsk salt
0.5 tsk vaniljpulver
Blanda de torra ingredienserna väl och tillsätt sedan:
0.5 dl agavesirap
0.75 dl kakao
Jag blandade allt väl, tills det blev något glansigt och kletigt - med baksidan av en sked. Går även bra att mixa allt i en matberedare/mix. Tryck ut på bakplåtspapper, cirka 1-1.5 cm tjocklek. Låt stelna i kylen. Jag smälte sedan mörk choklad med saltlakrits och använde det som topping.
Tips! Gillar du kaffe, tillsätt ca 1 msk starkt (kallt) kaffe, var noga med att ev. tillsätta lite mer mandelmjöl om smeten blir för kletig. Det kan också vara gott med blötlagda gojibär.Testa dig fram! Byt ut agavesirap mot blötlagda dadlar, eller ta 1 dl kakao för ännu tydligare chokladsmak.
Andra toppings kan vara kakaopulver, kakaonibs, flingsalt. Vilket fäster bättre om du antingen har smält choklad på eller eventuellt ett tunt lager med kokosolja - vilket sedan stelnar i kylen.
Såklart kan du skippa topping och bara äta precis som det är, mums!